bağırsak ve sindirim için probiyotik

Probiyotik: Ağız ve Diş Sağlığı İçin

İnsan vücuduna yeterli miktarda alındığı taktirde sağlık üzerinde eşsiz faydaları olan canlı mikroorganizmalara probiyotik adı verilir. Son yıllarda probiyotiklerin ikinci beynimiz diye adlandırılan sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkileri öne çıkarılmakta ve insanlar probiyotik tüketimine yönlendirilmektedir. Probiyotik bakterilerin geniş çoğunluğu Lactobacillus, Bifidobacterium, Streptecoccus, Propionibacterium cinslerinden oluşmaktadır. Oral probiyotikler; ağız ve diş sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve enfeksiyon oluşturan zararlı bakterilerle savaşarak ağız ve diş sağlığını destekler ağız içinde enfeksiyon oluşumunu azaltır diş çürüklerinin önüne geçer. Son zamanlarda, ağız ve diş sağlığında probiyotiklerin kullanımı ile ilgili birçok çalışma yapılmıştır.

Ağız ve Diş Sağlığı İçin Probiyotikler

Sağlık Testine Git

 

-8%
Orijinal fiyat: 545,00₺.Şu andaki fiyat: 499,00₺.
-16%
Orijinal fiyat: 369,00₺.Şu andaki fiyat: 309,00₺.

Probiyotiklerin Etkisi

  • Diş çürüğünün,
  • Ağız kokusunun,
  • Diş eti hastalıklarının,
  • Ağız kuruluğunun,
  • Bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerin ağız boşluğunda görülen ve hastalığa sebep olan Candida mantarı gibi Ağız enfeksiyonlarının önlenmesinde ve tedavisinde etkili olduğu gösterilmiştir.

Oral probiyotik denilince ağız florasında kolonize olabilen Streptococcus salivarius K12 bakterisi öne çıkmaktadır. K12 bakterisi, 1982 yılında keşfedilen FDA GRAS kategorisindeki Dünya’da ve Türkiye’deki tek ağız ve boğaz bölgesine kolonize olabilen patentli oral probiyotiktir. Aynı zamanda viral boğaz enfeksiyonlarına yakalanma oranıyla beraber buna bağlı olarak ateş düşürücü ve iltihap önleyici ilaçlarının kullanımını azalttığı klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır. Ağız florasının düzelmesiyle bakteriyel boğaz enfeksiyonlarına yakalanma riskini ve antibiyotik kullanma oranını %88 oranında düşürdüğü tüm klinik çalışmalarda gösterilmiştir.

Probiyotikler Nasıl Kullanılmalı?

Probiyotiklerin takviye gıda (supplement) olarak alınması, genellikle önerilen dozda ve uygun sürede yapılmalıdır. Önerilen doz, probiyotik ürünün etiketinde belirtilir ve genellikle günde 1-2 kapsül veya tablet olarak alınır. Ancak, dozaj kişisel ihtiyaçlara ve hedeflenen sağlık sorununa göre değişebilir. Örneğin, diş çürüğü veya ağız enfeksiyonlarına karşı koruma sağlamak için daha yüksek dozlar alınabilir.

Ayrıca, probiyotiklerin alınması, yiyecek veya içeceklerle birlikte de desteklenmelidir. Bu, probiyotiklerin sindirim sistemi boyunca ulaşmasını ve etkili olmasını sağlar. Ayrıca, probiyotiklerin alınması, düzenli olarak yapılmalıdır. Bu, probiyotiklerin vücutta kolonize olmasını ve daha uzun süreli etkilerini sağlar.

Probiyotikler Hangi Besinlerde Mevcut?

Probiyotikler, genellikle gıda veya takviye olarak alınır. Gıda olarak probiyotikler, yoğurt, kefir, kırmızı et ve süt ürünleri gibi gıdalarda bulunabilir. Takviye olarak ise, tablet, kapsül veya pudra şeklinde satılmaktadır.

Ağız ve Diş Sağlığı İçin Probiyotik

Probiyotik ve Prebiyotik Arasındaki Farklar Nelerdir?

Probiyotikler, canlı mikroorganizmalardır ve vücutta sağlık faydaları sağlar. Probiyotikler, genellikle gıda veya takviye olarak alınır ve sindirim sistemi içinde kolonize olabilirler. Probiyotikler, bağırsak florasını düzenler ve vücuttaki zararlı bakterilerle savaşır. Ayrıca, sindirim sistemi sağlığını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vitamin ve mineral metabolizmasını arttırır.

Prebiyotikler, mikroorganizmaların besin kaynağı olarak kullanabilecekleri, ancak insan vücudu tarafından sindirilemeyen maddelerdir. Prebiyotikler, genellikle taze sebzeler, meyveler, tam tahıllar, fasulye ve soya gibi gıdalarda bulunur. Prebiyotikler, bağırsak florasını düzenlemek ve probiyotiklerin kolonizasyonunu desteklemek için kullanılır. Prebiyotikler, sindirim sistemi sağlığını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kansere karşı koruma sağlar.

Özetle, Probiyotikler canlı mikroorganizmalar ve vücutta sağlık faydaları sağlar, prebiyotikler ise mikroorganizmaların besin kaynağı olarak kullanabilecekleri maddelerdir. Probiyotikler sindirim sistemi içinde kolonize olur ve bağırsak florasını düzenler, prebiyotikler ise probiyotiklerin kolonizasyonunu destekler ve bağırsak florasını düzenler.

Son olarak da, probiyotiklerin kullanımı öncesinde eczacınıza veya doktorunuza danışmanız önerilir. VitaminBox’ın eczacı ve doktorlar gibi sağlık profesyonelleri tarafından hazırlanan sağlık testini de çözerek ihtiyacınız olan probiyotiği ve birçok takviye gıdayı bulabilirsiniz

-22%
Orijinal fiyat: 549,00₺.Şu andaki fiyat: 429,00₺.
-10%
Orijinal fiyat: 1.000,00₺.Şu andaki fiyat: 899,00₺.
-10%

Diyet ve Kilo Kontrolü

NBL Probiotic Gold 20 Stick Saşe

Orijinal fiyat: 499,00₺.Şu andaki fiyat: 449,00₺.
Sağlık Testine Git

Yorum Yapın